Gedurende het CERISE project zijn er een aantal demonstrators ontwikkeld die laten zien hoe data met behulp van Linked Data technieken gekoppeld en gebruikt kan worden. Deze pagina geeft een overzicht, inclusief korte beschrijving, van de demonstrators en een link naar de demonstrator zelf. De demonstrators werken het beste met Google Chrome.

Energy Information Broker - http://research.geodan.nl/sites/LODUI/

Deze demonstrator combineert geanonimiseerde data over het elektra opwek en verbruik en gasverbruik uit de slimme meter gedurende een jaar met data uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en geeft gekoppeld hieraan ook inzicht in de zoninstraling (relevant voor de opwek met zonnepanelen).

Consumenten app - http://research.geodan.nl/sites/LODUI-dev/consument.html

Deze demonstrator combineert geanonimiseerde data over het elektra opwek en verbruik en gasverbruik uit de slimme meter met data uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en laat zien wat Linked Data voor een consument kan betekenen.

Netbeheerder app - http://research.geodan.nl/sites/LODUI-dev/netbeheerder.html

Deze demonstrator combineert geanonimiseerde data over het elektra opwek en verbruik en gasverbruik uit de slimme meter met data uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en laat zien wat Linked Data voor een netbeheerder kan betekenen.